общи условия

Общи условия за партньори в събитието Sofia Finest 2023

 • Дати на провеждане на Sofia Finest – 30 юни – 2 юли 2023 в рамките на първите три дни на откриване на Sofia Summer Fest
 • Работно Време за изложители:

петък, 16:00 – 22:00 ч.

събота, 16:00 – 22:00 ч.

неделя, 16:00 – 22:00 ч.

*Официално работно време с възможност за удължаване на фона на тиха музика до 23:00 ч.

*Официалното откриване е насрочено за петък в 19:00 ч.

 

ВАЖНО:

Всички големи обекти трябва да са поставени на местата си до 12:00 ч. в петък (30 юни).

Всички декоративни елементи и украси е нужно да са завършени до 15:00 ч. в петък (30 юни 2023 г.)

Разплащания по време на събитието:

 

КАСА:

Входът на събитието ще бъде един единствен и ще е стандартния вход на Sofia Summer Fest. Събитието ще е с безплатен вход в петък (30 юни) и неделя (2 юли).

Събота ще има вход за достъп, заради музикален концерт, който ще бъде част от програмата. Цената на билета за събота, както и музикалната програма ще бъдат обявени допълнително.

Плащането в рамките на събитието ще бъде изцяло безкешово.

В края на всеки един от дните ще се събира отчет от изложителите за направени обороти.

В срок от 5 (пет) работни дни процент от оборота (спрямо избрания спонсорски пакет) да бъде преведена по сметката на A-Team с приложен отчет на извършените трансакции по време на събитието.

Продажбите се извършват от екипи, които са организирани от всеки партньор самостоятелно. Всеки партньор може да използва собствен POS терминал и касов апарат.

В края на всеки работен ден на събитието, се извършва отчет от касовите апарати и POS терминали.

 

МОНТАЖ:

Монтажната дейност да се извършва в часовете, посочени от организаторите на събитието.

Всички монтажни дейности е нужно да приключат до 12:00 ч. на 30 юни 2023 г.

След 15:00 ч. всички зони е нужно да са в пълна готовност.

 • 28.06 – от 10:00 до 20:00ч – доставка, позициониране/ изграждане на базово оборудване на организатора. Правят се изключения за вкарване на мобилни обекти (каравани) с предварителна уговорка. Моля да имате предвид, че е желателно всички мобилни обекти да бъдат позиционирани в този ден.
 • 06 – от 10:00 до 22:00ч – вкарване и позициониране на материали от партньори. Достъп до платформата с бусове, камиони и коли, с подадени по предварителен списък номера от всеки партньор.

Моля всички номера да използваните за тази цел автомобили да бъдат изпратени към организатора на късно до края на деня на 26.06

 • 06 – от 10:00 до 13:00ч – финална подредба и декорация на изложителите. Без достъп и вкарване на едрогабаритни превозни средства на платформата.

Демонтаж и освобождаване след Sofia Finest:

Моля да предвидите събиране на материали на следващ ден до 12:00 ч.

 

БИЛЕТИ:

 • Петък: вход свободен
 • Събота: да бъде уточнен допълнително
 • Неделя: вход свободен
 

ГРАФИК ДЕМОНСТРАЦИИ:

Всеки бранд има право да заяви участие в демонстрация, игра, специален анонс от сцената. Всяка една от тези активации е част от бонусите в пакета на бранда.

Допуска се по 1 активация на бранд/ден.

Моля да заявите желание за анонси минимум две седмици преди датата на събитието.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА:

 • Карта на позициите на партньорите:
 • Не се допуска използване на банер фиксове.
 • Не се допуска излизането извън рамките на зоната на повече от 1 метър напред, излизането отстрани на зоната и на височина от нея – не е разрешено.
 

ПАРКИНГ:

Може да използвате платен паркинг на Park Center Mall вътрешен и външен, както и платения паркинг в началото на парка от към бул. Арсеналски. Възможно е паркирането и в рамките на близките улици, където е зона.

 

КОЛИЧКИ:

Моля, носете собствени колички.

 

ДОСТЪП ЗА ОБСЛУЖВАЩИТЕ ЕКИПИ:

Гривни ще бъдат раздавани само на организаторите и участниците за съботния ден. Броят на гривните да се уточни с всеки партньор спрямо избрания от тях спонсорски пакет.

Моля предварително да изпратите бройката служители, които очаквате.

 

ЧАШИ:

Не е желателно използването на пластмасови чаши и сламки.

Насърчаваме изложителите да използват картонени такива.

 

ОХРАНА:

По време на събитието Sofia Finest 2023 ще има денонощна охрана. Може да оставите вашите кашони под масата във всяка шатра или да използвате back-office-частта.

Забранен достъп да външни хора с храни и напитки отвън.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ И МОЩНОСТИ НА УРЕДИТЕ:

 • Организаторът осигурява 2 киловата монофазен ток на всяка една позиция. При изискване за по-голяма мощност, моля свържете се с организаторите до 2 седмици преди събитието

Спазване на мерки съгласно закона на храните /БАБХ/

Важно!! Всеки партньор и участник в Sofia Finest е длъжен да спазва всички необходими изисквания свързани с търговията на храни и напитки съгласно изискванията на БАХБ / Българска агенция по безопасност на храните/

 • Всеки партньор трябва поне 2 дни преди събитието да пусне заявление в БАХБ, ОДБХ София /областна дирекция по безопасност на храните гр. София, адрес: бул. Даниел Николаев 7/ заявление за регистрация за целите на участието в Sofia Finest.
 • Тези партньори, които сервират храна, трябва да носят ръкавици. Глобите от БАБХ са високи, опасността за здравето е ясна. Това, което не желаем като организатор е по време на Sofia Finest да се наблюдават нехигиенични практики, които ще се отразят отрицателно на партньор и организатор.
 • Обслужващият персонал на всеки щанд, който работи с пари, е задължен да носи различни ръкавици, в случай, че борави и с храна или напитки.
 • Обслужващият персонал, който работи с храни и напитки, е необходимо да има валидни здравни книжки. Облеклото на тези, които готвят храна на място, следва (според БАБХ) да бъде работно, чисто, с престилки. БАБХ имат практиката да издават и да проверяват събитията, като следят за изрядност на документите и презентацията е отговорност на всеки изложител.
 • Препоръчваме да разполагате с дезинфектант.