Детайлна програма и активности по време на Sofia Finest 2023

SOFIA FINEST се завръща това лято с още по-вълшебни коктейли, повече музика и артистични изпълнения. Събитието ще се проведе от 30 юни до 2 юли под надслов “If life was a cocktail” („Ако животът беше коктейл“). Всеки един от трите дни ще бъде посветен на различна тема, която ще развълнува ума и сетивата ни с разнообразни културни изживявания и вълшебни коктейли.

Събитието ще бъде откриващо за добре познатия фестивал Sofia Summer Fest, а локацията е Южен парк 2 (между музей „Земята и хората“ и Park Center).

Второто издание на SOFIA FINEST ще надгради миналогодишното събитие, като към интересните коктейли ще добави нов микс от вълнуващи активности и селектирана музика, които да разкрият нови страни от коктейлната и градска култура на столицата.

На 30 юни 2023 г. ни очакват различни проявления на темата „Изкуство“ под формата на изложби, арт инсталации, актьори на кокили и любимото ни „рисуване и вино“ (със записване на място), за да се потопим изцяло в магията на изкуството. Входът ще е свободен.

На 1 юли 2023 г. ще се понесем на музикалните DJ вълни на Marten и Artone между 16 и 20 часа.  Marten Roberto е познат на феновете с множеството си роли на DJ, ТВ водещ, радиоводещ и продуцент, с което има активен принос към развитието на музикалната култура у нас. На 1 юли той ще нагорещи атмосферата на SOFIA FINEST със своята специална селекция от hip hop, soul, funk, disco и house.

Artone е една от емблемите на българската клубна сцена. С преливащият си стил от neo soul, през nu disco, до deep & soulful house, той носи изключително настроение на всяко парти. През годините участва в проекти на местни и чуждестранни музикални легенди като Любо Киров, Miguel Migs, номинираният за Грами саксофонист Samir Zarif (FKAjazz) и много други. През 2021 г. става част от култовия лейбъл от Сан Франциско – Salted Music.

Веднага след тях ще се насладим на концерт на Орлин Павлов & JP3 от 20 часа.

Повече от 20 години Орлин Павлов владее музикалната сцена с кадифения си глас. Певец, кино актьор, водещ и участник в редица ТВ предавания, той успява винаги да изненада публиката със своите комплексни артистични качества. На 1 юли ще се качи на сцената на SOFIA FINEST заедно с виртуозното Jivko Petrov Trio, за да ни потопят в духа поп и джаз музиката.

Билет за музикалния ден на SOFIA FINEST може да си вземете от тук: https://www.eventim.bg/en/tickets/sofia-finest-orlin-pavlov-jp3-dj-marten-artone-sofiya-summer-fest-614119/event.html

На 2 юли 2023 г. темата „Пътешествия“ ще ни поведе на вълнуващи приключения из близки и далечни страни, докато гледаме и слушаме фантастичните истории на пътешественици и авантюристи, които обикалят света и попиват от „вкусовете на живота“. Организаторите са подготвили специален куиз, в който могат да участват до 20 отбора напълно безплатно. А любителите на бордовите игри ще могат да прекарат неделния следобед, докато разучават новата българска играNew York Bastards“. Входът отново ще бъде свободен.

През трите дни SOFIA FINEST ще работи от 16:00 до 22:00 ч. Посетите ще могат да се насладят на изкусителни коктейли на баровете на Johnnie Walker, Gordon’s, Tanqueray, Monin, Cellini, Acqua Panna & San Pellegrino, Efes, Chandon Garden Spritz, Baileys и още много други.

SOFIA FINEST: IF LIFE WAS A COCKTAIL е вашият летен коктейл от емоции. Очакваме ви от 30 юни до 2 юли на територията на Sofia Summer Fest, в парка зад музей „Земята и хората“!